Actueel

Vereniging Bewoners Uilenstede !

De Vereniging Bewoners Uilenstede (VBU) is een huurdersorganisatie die zich tot doel heeft gesteld de belangen te behartigen van de bewoners van Uilenstede. De bekendste en meest zichtbare vorm van dienstverlening is het spreekuur van de VBU. Tijdens deze spreekuren kun je terecht met al je vragen, opmerkingen en klachten die betrekking hebben op het wonen op Uilenstede. Tevens kunnen leden van de VBU tijdens het spreekuur gebruik maken van de uitleenservice; je kunt tegen een borgbedrag onder andere betonboren, verhuiskarren en allerhande klein gereedschap bij ons lenen.

Minder zichtbaar voor de bewoners zijn de verschillende overleggen die de VBU voert met partijen als de verhuurder DUWO en de gemeente Amstelveen. Tijdens deze overleggen worden allerlei zaken die onder de bewoners spelen besproken. Hierbij kun je denken aan overleg met DUWO over bijvoorbeeld de winkelwagens en fietsen op het terrein, postdieven, verbouwingen, eenheidsinspecties en de servicekosten. Met de gemeente praten wij onder andere over veiligheid en de inrichting van de buitenruimte.

De VBU probeert zelf ook de wijk iets levendiger te maken. Daarom organiseert de VBU-commissie vaak samen met andere partijen een aantal feesten en activiteiten per jaar. Deze worden vaak gehouden in Il Caffè of op het grasveld voor het sportcentrum. Heb je zelf een leuk idee voor een feest of heb je een band of ben jij DJ? Misschien kunnen we dan samen iets leuks organiseren!

Ga naar de website van de Vereniging Bewoners Uilenstede

 of je kunt ze volgen op Facebook